вторник, 29 септември 2009 г.

ИБРО ЛОЛОВ И ЕСМА РЕДЖЕПОВА НА ЕДНА СЦЕНА


Легендата на акордеона - Ибро Лолов и кралицата на ромската музика Есма Реджепова заедно на една сцена - 10 ноември зала 1 на НДК.



Още щом засвири, той възпламенява публиката. Една техника - виртуозна, брилянтна, заразяваща с бързина, устрем и ритъм. Ръчениците и хората му са трудни за изпълнение, но със запомнящи се мелодии.



Акордеонистът Ибро Лолов е едно от най-ярките лица на българската народна музика. Роден в музикантско семейство Ибро започва да свири на акордеон от 11-годишна възраст. В голямата музика Ибро Лолов влиза, благодарение на любовта си към българската народна музика. В началото на 50-те прави първите си записи с народен оркестър в Радио София. Първото му записано хоро е Филиповското, а през следващите десетилетия записва и други хорà, превърнали се в “хитове” на българската народна музика: Шопско, Кюстендилско, Пазарджишко, Радомирско, Добруджанско, Македонско, Сатовчанско...От тогава датира и приятелството му с Есма и покойния й вече съпруг - акордеонистът Стево Теодосиевски.
На 10 ноември 2009 г . в зала 1 на НДК всички почитатели на народна,сръбска,македонска и ромска музика ще могат да се насладят на невероятните изпълнения на Ибро Лолов и неговия оркестър,Есма Реджепова и ансамбъл Теодосиевски.Ибро и Есма са подготвили невероятна програма -(български ,сръбски,македонски и ромски песни) които са в репертоара им и са се доказали като са преминали през изпитанието на времето . По всичко личи,че концерта ще продължи повече от предвидените два часа....

Няма коментари:

Публикуване на коментар